Украинските военни напускат «Азовстал» с бели знамена (и видео)

Рускиje военнослужещи продължават да блокират завода «Азовстал» в Мариупол, където са се затворили групи от националисти и чуждестранни наемници. В същото време се съобщава за украински военни, които излизат от скривалищата си и се предават.

Украинските военни напускат "Азовстал" с бели знамена (и видео)
«Първите десет военни с бели знамена излязоха от «нашия» тунел, ще ги довършим», подчерта командирът на батальона „Восток” Александър Ходаковски.

Той сподели още, че бойците от неговата част са успели да «заглушат» няколко «хода на плъховете».
«Това, което виждате, е точно тази периферия. Обгръща «Азовстал» на много километри, запазвайки възможността на противника да излезе «на чист въздух», написа Ходаковски, коментирайки публикуваното видео.

Командирът добави, че основната задача на неговия батальон е да локализира противника в зоната на основните цехове, които успешно се унищожават от авиацията, и да ги принуди да се предадат.

«Доволен съм, когато се предават в плен. Мислите, че ме радва тяхната смърт, дори на «азовците»? Тук не става въпрос само за пропагандна печалба, но за човешка такава: в края на краищата ние също носим отговорност за това, че Украйна стана такава», подчерта 
Ходаковски.

Петя Паликрушева
Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3