Путин: НАТО се използва като инструмент на външната политика на една страна

Путин заяви, че НАТО се използва като инструмент на външната политика на една страна

Путин: НАТО се използва като инструмент на външната политика на една страна

«НАТО се използва като инструмент за външната политика на една страна, и прави това твърде агресивно», това заяви държавният глава на Русия Владимир Путин, предаде РИА Новости.

По-рано съобщихме: Politico: Путин предупреди Финландия, че присъединяването към НАТО ще е „грешка“

Владимир Путин предупреди финландския президент Саули Ниинистьо, че отказът на Финландия от неутралитет и присъединяването към НАТО ще бъде „грешка“ от нейна страна, пише Politico. Според изданието Ниинистьо от своя страна е обяснил на руския лидер, че е взето решение за ревизия на политиката за сигурност на Хелзинки заради действията на самата Москва.

Politico: Путин предупреди Финландия, че присъединяването към НАТО ще е „грешка“

Руският президент Владимир Путин, по време на телефонен разговор с финландския си колега Саули Ниинисте заяви, че отказът на Финландия от неутрален статут и присъединяването на страната към НАТО ще бъде „грешка“, според Politico.

„Подобна промяна във външната политика на страната може да има отрицателно въздействие върху руско-финландските отношения, които дълги години се изграждат в духа на добросъседство и партньорско сътрудничество и са били взаимноизгодни“, цитира американското издание прессъобщението на Кремъл. 

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3