Пушков отговори на заплахите на евродепутат заради НАТО

Руският сенатор Пушков разкритикува изявленията на евродепутата Вебер за разширяването на НАТО

Пушков отговори на заплахите на евродепутат заради НАТО

Сенатор Алексей Пушков коментира изявленията на главата на най-голямата в Европарламента Европейската народна партия Манфред Вебер за присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО.

По-рано Вебер каза, че няма «разумни причини» за блокиране на влизането на тези две страни в алианса и заплаши да бъдат изолирани онези, които поставят под въпрос сближаването на НАТО.

Според турския президент Тайип Ердоган Анкара следи процеса около влизането на Финландия и Швеция в алианса и все още не може да гледа на това положително.

„Да се изолира Русия, да се изолира Иран, да се изолира Сирия, да се изолира Венецуела, да се изолира Китай и сега ще изолира Турция?“ — написа Пушков в своя Telegram канал.

Сенаторът задава въпроса „не са ли твърде много“ заплахите от Запада за изолиране на различни страни, включително ключови държави.

„И няма ли в крайна сметка „изолаторите“ да се изолират от останалия свят?“ той добави.

В неделя Стокхолм и Хелзинки официално обявиха решението си да се присъединят към НАТО. Според съобщения в медиите, шведското правителство вече е подготвило писмо за кандидатстване до алианса, което се планира да бъде изпратено едновременно с Финландия.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3