«Няма да издържам дълго»: Украински боец на колене с обръщение към Зеленски (и видео)

"Няма да издържам дълго": Украински боец на колене с обръщение към Зеленски (и видео)
Намиращите се в котел войници от «Донбаската групировка» на ВСУ осъзнават, че в най-близко време съдбата им ще бъде решена.
Един от бойците на колене се обърна към Владимир Зеленски и обрисува печалното положение, в които са попаднали той и неговите колеги.

Военнослужещият от името на всички «доброволци от Донбас» призова президента на Украйна да не допуска да ги постигне участта на Мариупол и се оплака от бедствената ситуация.

«Няма да издържим дълго. Нашата артилерия и авиация не работят. Нашето командване ни захвърли. По нас денонощно бият с «Град»-ове, миномети, а днес започнаха да ни удрят с «Ураган». Имаме огромни загуби», отбеляза военнослужещият.

В същото време руската войска заедно с подразделенията на ЛНР и ДНР продължават да вземат под свой контрол промишлените райони на Донбас.
На 14 май бойците от чеченския отряд «Ахмат» влязоха в завод «Заря» в Рубежное (Луганска област), наричан втори «Азовстал».
Военнослужещите от ВС на РФ се сблъскаха с редица трудности, защото отбраната на предприятието се извършваше съвместно с украинците и специалисти от Полша и САЩ.

По-рано главата на отбранатителното ведомство на Русия Сергей Шойгу отбеляза пълния контрол на Русия над Мариупол, с излючение на «Азовстал», където са се забикадирали групи националисти и чуждестранни наемници.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3