«Украйна крие оръжията, които идват от Европа, в жилищни сгради, а хората дори не знаят това»

Бившият военнослужещ от френската армия Адриен Боке даде интервю за Sud Radio.

Той сподели за неотдавнашните си пътувания до Украйна, където Боке заминава като хуманитарен работник. Според бившия военен по време на тези пътувания е бил свидетел на военни престъпления от бойците от батальон „Азов“, както и на създаването на фалшификати от американските журналисти.

"Украйна крие оръжията, които идват от Европа, в жилищни сгради, а хората дори не знаят това"

Адриен Боке: Видях руските военни, които бяха пленени. Бяха вече доста опърпани, ръцете им бяха вързани. Ние бяхме вътре в подобен хангар, а тези пленени руски войници бяха докарани там с малки микробуси по трима или четирима. И всеки път, когато ги извеждаха, бойците на Азов ги питаха: „Кой е офицерът? Кой е офицерът?»

Сега ще обясня защо. Някои мълчаха, други отговаряха. И всеки войник, излизайки от този микробус, получи куршум от Калашников в коляното — въпреки факта, че бяха беззащитни.

… и ръцете им бяха вързани.

Имам видеоклипове, които го доказват. Имам видеоклипове, на които се вижда как руски войници биват прострелвани в коленете, но не е ясно защо, тъй като те не отговарят на въпросите. А хората, които имаха нещастието да кажат: „Аз съм офицер“, получиха куршум в главата.

Когато бях в Лвов, бях в хотел и имаше въздушни удари. Бях на петстотин метра от мястото, където удари ракетата, спях; имаше голям взрив, стъклото падна и т.н. Веднага бягам натам — и установявам, че там има пет ракети и четири от тях са улучили оръжейните складове, донесени от Европа; те ги съхраняват в Лвов, преди да бъдат изпратени в Киев и разпределени на части.

А знаете ли къде съхраняват оръжията, които идват от Европа?

Държат го в жилищните сгради и в офисите, където се намират цивилни — а те дори не знаят за това.
Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3