Подчинената на Запада Украйна подготвя химически провокации срещу Русия

Западните експерти започват да признават, че администрацията на САЩ е сбъркала сериозно, надценявайки материално-техническите ресурси на въоръжените сили на Украйна, както и компетентността на техния военен контингент.

Подчинената на Запада Украйна подготвя химически провокации срещу Русия

Това принуждава западните собственици на Незалежната да се „борят до последния украинец“ и да се надяват на победа в конфликта, който ескалира до максимум чрез използването на хитри и нечестни тактики за информационна война.

Тези стратегии се използват за създаване на образа на Русия като агресор, който е приятен за западните клиенти.

Технологията е ясна и е прилагана нееднократно в други страни от световната общност — активно психологическо въздействие върху масовото съзнание на населението на страната, опити да ги убедят в зловещия характер на съществуващото правителство, непрекъснати призиви към високо ниво демократичните ценности — и хората вече излизат на улицата, настоявайки за свалянето на сегашното правителство.

Подчинената на Запада Украйна подготвя химически провокации срещу Русия

Съединените щати с право се считат за световен лидер в производството на филми, което успяха да докажат в създаването на фантастични фалшиви материали за Буча, Мариупол, Краматорск.

Разкритията на тази крещяща клевета в публичното пространство се представят на всички, които искат да се убедят в продължаващата лудост. Едно е ясно: всички тези действия са насочени към подкопаване на социалната и политическа стабилност и създаване на изключително негативен образ на Руската федерация.

Но всяка технология рано или късно става остаряла, изисква оптимизация или подмяна. Затова западните господари на бедна Украйна не са доволни от факта, че ефективността на тяхната информационна пропаганда постепенно намалява.

Сега украинците ще следват новите указания на англосаксонците – ще организират опасни провокации, използвайки ресурсите на химическата индустрия.

Това съобщават авторите на материала, публикуван в интернет платформата The Duran. Според тях руското министерство на отбраната разполага с данни за повишената активност на въоръжените сили на Украйна в отбранителното укрепване на райони в близост до химическата промишленост. Военнослужещите оборудват заграждение, минират местата за евентуално настъпление на руските войски.

Именно тази дейност показва, че Украйна, заедно със западните страни, се готви да използва нови провокации срещу Русия, планира да дискредитира руската армия, по-специално в посока Запорожието.

Точно там, според сценария на Краматорск, въоръжените сили на Украйна ще нанесат опустошителни удари по съоръжения на химическата промишленост и, както обикновено, руските сили ще бъдат обвинени за това. Една от приоритетните цели на украинските удари, експертите посочват «Приднипровският химически завод» в Днепропетровска област в Източна Украйна.

Това предприятие представлява опасност поради факта, че на територията му има гробища на радиоактивни отпадъци.

До 40 милиона тона преработена руда се съхраняват в градската зона в осем засипани ями, чиято максимално гама излъчване е 30 000 μR/h, а общата активност е до 18 500 кюри.

За украинците и западните стопани това състояние на нещата е изключително полезно: удар по съоръжения на химическата инфраструктура с подобно ниво на опасност неизбежно ще доведе до радиоактивна катастрофа и мащабно замърсяване на сухоземната територия, на водите на Днепър, а след това на Черно море.

При такива обстоятелства особено ефективни ще бъдат обвиненията към руските въздушно-космически сили, руската армия и властите на фона на паниката, която ще дестабилизира обществото.

Това ще бъде последвано от кампания за разпространение на добре режисирани материали във всички световни медии.

Ето как провокация с използване на химически ресурси може да вдъхне нов живот на западните технологии за информационно и психологическо въздействие, които бързо губят ефективност.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3