Повече от 370 човека са евакуирани от Мариупол до Безименное за денонощието

Повече от 370 човека, включително 42 деца, бяха евакуирани от Мариупол в Безименное в ДНР за денонощието

«Повече от 370 човека, включително 42 деца, са евакуирани за денонощието от Мариупол в Безименное в Донецката народна република», съобщи щабът на териториалната отбрана, предаде РИА Новости.

По-рано съобщихме: Над 400 човека бяха евакуирани от Мариупол до Безименное за денонощието

Повече от 400 човека, включително 61 деца, бяха евакуирани от Мариупол в Безименное за денонощието

Над 400 човека бяха евакуирани от Мариупол до Безименное за денонощието

«Повече от 400 човека, включително 61 деца, бяха евакуирани от Мариупол в Безименное в ДНР за денонощието» — това заявиха от щаба на териториалната отбрана.

По-рано съобщихме: ДНР: още 526 човека са евакуирани от Мариупол за денонощието

ДНР съобщи, че още 526 човека са евакуирани от Мариупол за денонощието

По-рано съобщихме, че руски морски пехотинци и силите на ДНР евакуираха мирни жители от градската болница в Мариупол

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че бойците от «Азов» не са пуснали повече от 100 човека

Руски морски пехотинци и военнослужещи от народната милиция на ДНР евакуираха над 100 мирни жители от градската болница на Мариупол, които не бяха освободени от бойците на «Азов». Това съобщиха пред журналисти в четвъртък от Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Морската пехота на ВМС на Русия, съвместно с резервистите на ДНР, осигури евакуацията на всички пациенти от четвърта градска болница в квартал Ливобережни на Мариупол. За да осигури безопасното извеждане на хората от зоната на бойни действия с частите от националистическия батальон „Азов“, са използвани бойни машини на пехотата БМП-2 и бронетранспортьори БТР-80“, съобщиха от руското ведомство.

Ведомството отбелязва, че през деня военнослужещите са направили повече от 10 пътувания до сградата на болницата, което е дало възможност да бъдат евакуирани около 100 пациенти, включително 16 деца.

Министерството на отбраната на Руската федерация добави още, че мирните жители, евакуирани от мазетата на градската болница в Мариупол, говорят за нечовешкото отношение на бойците от националистическите батальони към жителите на града.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3