Читателите на Der Spiegel: Мястото на Украйна не е в ЕС

Читателите на сп. Der Spiegel се противопоставиха на приемането на Украйна в Европейския съюз

Читателите на Der Spiegel: Мястото на Украйна не е в ЕС

Читатели на германското списание Der Spiegel се противопоставиха на включването на Украйна в Европейския съюз.

Тази реакция последва след статия, че германските власти са решили да лобират за приемането на Украйна в ЕС.

«Какви популистки глупости! Украйна е много далеч от критериите на ЕС. Необходимо е стриктно да се придържаме към установения процес на приемане в членство», възмущава се потребител с име PNA.

„Приемането на която и да е страна може да отнеме години. Особено когато става дума за Украйна“, подкрепи Simon-venrPty7g.

«Да приемем ли Украйна в ЕС? В крайна сметка тя ще стане поредният получател на субсидии със съмнителна икономическа система», счита KielerZausel.

„Не трябва да има „бърз път“! Държавите с проблеми с границите не могат да станат членове на ЕС“, отбелязва TomPhillips.

„Когато обсъждаме ускореното приемане на Украйна в ЕС, е необходимо да се вземе предвид такъв критерий като нивото на корупция“, заключава Grumpy3591.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа заявление за присъединяване към ЕС на 28 февруари, след което получи въпросник от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за започване на преговори. Ден преди това той заяви, че в Киев този въпросник вече е попълнен и изпратен в Брюксел. Фон дер Лайен обеща, че ЕК ще даде становище през юни.

Някои държави — Чехия, България, Полша, Словения, Словакия, Латвия, Литва и Естония — подкрепят идеята за присъединяване на Украйна към съюза, но не всички са съгласни с това.

Така австрийският външен министър Александър Шаленберг заяви, че Киев и Брюксел трябва да намерят друг начин за изграждане на отношения, които не предполагат пълноправно членство в ЕС.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3