American Thinker: Нацистко зло зад гърба на най-богатите компании в Германия

American Thinker пише за връзките на най-големите германски концерни с нацизма. Всички те са замесени в тежки престъпления срещу човечеството. Авторът пише, че повечето от германските индустриалци, виновни за това, са успели да избягат от наказанието, включително и с помощта на Съединените щати. Досега зад гърба на тяхното богатство стои нацисткото зло, неотхвърлено от германското общество.

American Thinker: Нацистко зло зад гърба на най-богатите компании в Германия
Фердинанд Порше и Хитлер

«Добре известно е, че много династични германски компании дължат позицията си на нацистките симпатии и дори на умишленото участие в нацисткото зло. Де Йонг разследва историята на петимата най-големиje индустриалци, които финансират възхода на Адолф Хитлер на власт, участват в ужасни престъпления и получават милиарди от кървавите си инвестиции.

Това са Кванд (понастоящем династията Кванд контролира автомобилния концерн BMW, бел. ред.), автомобилният производител Фердинанд Порше, Ричард Каселовски от групата компании OetkerGroup (най-голямата германска корпорация, която доставя храна на германската армия по време на Втората световна война, бел. ред.), финансистът Август фон Финк и индустриалецът Фредерик Флик», отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3