Бежанци от Украйна разгневиха народа на Армения: Няма да позволим да слагате нацистки символи у нас!

Украинските «гости» под вид на бежанци почти по една и съща схема действат във всяка страна в която влизат- провокации, про-украински акции и открита русофобия. В Армения подобно поведение предизвика мощен отпор.

Бежанци от Украйна, които пристигнаха в Армения, предизвикаха гнева на местните жители, след като демонстрираха нацистки символи на обществени места.

На една от улиците се събра впечатляващ митинг, на който демонстрантите изразиха крайно недоволство от поведението на украинците.

 

Бежанци от Украйна разгневиха народа на Армения: Няма да позволим да слагате нацистки символи у нас!

«Украйна води вражеска политика по отношение на Армения. Вие избягахте и оставихте своята родина, пристигнахте тук, за какво???

Вас Армения ви прие, вас никой от тук не ви гони, но ние сме против това да вдигате символите на вражеска нацистка държава! Ако вие и по-нататък продължите да вдигате тези символи, ние ще го възприемаме като лично оскърбление на всеки арменец!

Ако вие не искате спокойно да живеете в нашата страна, вие няма спокойно да живеете в нашата страна!

Щом сте дошли в нашия дом, трябва да уважавате нашите традиции. Нямате право да вдигате тези парцали. Ако вие не ги махнете, още веднъж, вие ще оскърбите всеки от нас лично!!!»

 

Тези кадри бяха показани от арменската телевизия. Активистът от патриотите Мика Бадалян казва, че никой не гони украинските бежанци от Армения. Но арменците се противопоставят на украинците да издигат „символи на вражеска, нацистката държава“.
На 21 април проукраински активисти се опитаха да проведат протест близо до руското посолство в Ереван. Група арменски патриоти дойдоха пред руското посолство, преди групата русофоби с украински знамена да стигне там. Акцията се превърна в анонс на открито изявление: по-нататъшното агресивно поведение на украинските бежанци ще бъде възприето от жителите на страната като лична обида.

 

 

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм