Пленен офицер от Украйна: Предалите се британци са воювали в Сирия

Офицерът от въоръжените сили на Украйна, който положи оръжие, заяви, че британците, които се предадоха в Украйна, са воювали в Сирия

Пленен офицер от Украйна: Предалите се британци са воювали в Сирия

Двамата британски граждани, които участваха в боевете в Мариупол на страната на украинските войски и се предадоха, преди това са воювали в Сирия, но не като част от британската армия, това заяви за РИА Новости командирът на десантно-щурмовия взвод на първи отделен батальон на Украинската морска пехота, който доброволно положи оръжие, Сергей Старчук.

„Към момента на пристигането ми в батальона те (британците, бел. ред.) вече служеха в ротата. В края на 2019 г. командирът на ротата реши да ги прехвърли в моя взвод, тъй като говоря английски на начален ниво… Те подписаха договор като обикновени матроси“, каза Старчук.

Според него Ейдън Аслин е имал боен опит.

«Той каза, че е воювал в Сирия. Не знам за кого, но той каза, че не може да се върне на територията на Обединеното кралство, защото не е воювал като част от британските въоръжени сили. А те смятат това или за екстремизъм или за тероризъм — не знам. Шон Пинър също е бил в Сирия, при него е същата ситуация. Вероятно, ако свършат договора и получат украинско гражданство, може би биха могли да се върнат като украинци», каза Старчук.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3