Кирил Петков готви България към много опасна авантюра: «Първо каски и бронежилетки, пък много би ми се искало и военна помощ»

На 21 април, изданието Bloomberg пусна материал, в който се говори, че България, която е страна член на НАТО засега ( и това е ключова фраза) остава една от държавите членки заедно с Унгария, която не предоставя военна помощ на Украйна. Но в подтекстта на материала, се чувства по-скоро упрек, критика и подтик това да се поправи по начин, по който биха били доволни западните «партньори». И не минава много време и Кирил Петков заявява, че в сряда 27 април, българска делегация се готви символично да замине в Украйна, където да се разглежда и обсъжда именно този въпрос.

 

Кирил Петков готви България към много опасна авантюра: "Първо каски и бронежилетки, пък много би ми се искало и военна помощ"

Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция», уточнява Кирил Петков навръх един от най-големите светли християнски празници — Възкресение Христово от Царево.

Той лично би се радвал, казва Кирил Петков- да напомним, че военна «помощ» включва предаването на оръжия ( с които се стреля и убива)за което натсикат страната ни от доста време, но благодарение на мощния народен отпор, протестите за неутралитет и в подкрепа на руската СВО, досега не успява да мине номера. Самата фраза  смущава доста в случая»аз лично бих се радвал…» голяма радост, нали? От името на България да се пратят оръжия с които да се стреля по мирното население на Донбас, което се обстрелва 8 години и е подложено на геноцид. Това ли ще радва Кирил Петков- да направи страната ни съучаствник на Киевския режим във военните му престъпления?

 

„За Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата», обясни той, цитиран от Би Ти Ви.

И нека видим как Кирил Петков меко нивелира темата за помощта. Значи, първо ще дадем каквото сме обещали- там каски, жилетки, малка или голяма- това е помощ- такъв психологически трик да се внуши на аудиторията, че говорим за акт на хуманност, че помагаме, че става въпрос за безобидни неща и никой не говори за оръжия. Отделно фразата за символиката- там вече имаме поклон пред западните господари на Кирил Петков, защото той определено има такива, и в никакъв случай не работи за българския национален интерес и сигурност.

«Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по «Фейсбук», а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях.

Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно», каза още Петков и допълнни, че не на последно място целта е да се излезе с едно общо съобщение на коалицията.

Въпроса е Кирил Петков да не ни забърка в голяма беля по инструкции на западните си господари, които в сряда го пращат да даде българско да на Киевския режим за българско оръжие. И не дай Боже ни сложат пред свършен факт, страхувайки се да не излезем на протести…

Вие, ти, всеки от нас- представяме ли си да допуснем възможността да станем съучастници на Киевския режим и да се съгласим с българско оръжие да се убиват децата на Донбас?

Нека много добре помислим и бъдем нащрек…такива като Кирил Петков идват и си отиват, а Родината ни е една и определено не сме я намерили на пътя…

 

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм