Захарова: Няма съмнение относно участието на «Белите каски» в Украйна

Според официалния представител на руското външно министерство „Белите каски“ са инструментът на Запада за извършване на провокации с химически оръжия и „използване на проблемите с правата на човека за целите и интересите на поръчителя“

Захарова: Няма съмнение относно участието на "Белите каски" в Украйна

Активното въвличане на членовете на «Белите каски» в ситуацията в Украйна не оставя съмнение, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Нямам никакви съмнения, за това не ми трябват „Ню Йорк Таймс“ или някой друг, когато става дума за активното въвличане на тази псевдохуманитарна организация в украинска посока“, заяви дипломатът по радио Sputnik в сряда.

Според нея «Белите каски» са инструмент на Запада за извършване на провокации с химически оръжия, както и за използване на правата на човека за целите и интересите на поръчителя.

„Защо съм уверена, че те ще се включат и вече са включени (в Украйна) сега? Първо, защото са добре загрят отбор. Този отбор, който премина през опита на Сирия и е добре познат в западните страни от СМИ, премина т. нар. проверка, те вече са в тази среда, в тази мрежа. Това е много важен момент. Тогава тяхното финансиране не спря», обясни представителят на руското дипломатическо ведомство.

Освен това, подчерта тя, провокациите на «Белите каски» в Украйна могат да се използват за отклоняване на вниманието от откритите в страната западни биологични лаборатории.

„Тази история трябва да бъде прикрита от нещо, като се има предвид, че всички теми са достигнали непосредствено до върха на сегашната американска администрация чрез сина на (американския президент Джо) Байдън, неговия бизнес, връзките му, парите, траншовете и така нататък“, добави Захарова.

«Най-доброто, което им дойде наум е старата схема-химически провокации.Но те си имат организатори, това са Белите каски. Т.е., това е въпрос на време. Няма съмнение,че вече са замесени, даже има факти», допълни Захарова.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3