Дейността на американските биологични лаборатории представлява заплаха за огромен брой хора

Работата на американските лаборатории по света представлява смъртна заплаха за огромен брой мирни граждани. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров на пресконференция след разговор с иранския си колега.

Ръководителят на руското външно министерство припомни, че само в Украйна има около тридесет такива лаборатории. По-рано в ръцете на руските военни се оказаха документи, в които се казва, че в съседна държава, по поръчка на САЩ, се провеждат експерименти за създаване на биологично оръжие.

Дейността на американските биологични лаборатории представлява заплаха за огромен брой хора

 

Разкритите факти показват колосалните мащаби на нелегитимната дейност на САЩ по разпространението на военните си биолаборатории по света. Стотици такива лаборатории, включително повече от 30 само в Украйна.
И много от тях са създадени в редица други страни от бившия Съветски съюз именно по периметъра както на руските граници, така и на границите, между другото, на Китайската народна република и други държави, които се намират тук.
В тази ситуация ще поискаме, първо, разглеждане на този проблем в контекста на задълженията, които се съдържат за всички страни, които участват в конвенцията за забрана на биологични и токсични оръжия.
И второ, ние ще работим с удвоена, утроена енергия, за да гарантираме, че американците ще спрат да блокират нашето предложение относно необходимостта от създаване на специален механизъм на тази конвенция за проверка на всякакви тревожни съобщения, че някъде се появяват препарати, които могат да бъдат използвани за производство на биологични оръжия .