В Армения призоваха също да се разследва дейността на биолабораториите на САЩ

Съюзът на офицерите от запаса на Националната служба за сигурност на Армения излезе с изявление, в което призова за проверка на дейността на американските 12 биолаборатории разположени в страната.

 

В Армения призоваха също да се разследва дейността на биолабораториите на САЩ

 

Организацията пише, че е дошло времето да се провери работата на 12 такива центъра в Армения. Съюзът на офицерите от запаса счита за необходимо да се изясни: под чие действително ръководство работят тези биолаборатории, какви експерименти се провеждат там и до какви последствия могат да доведат.

Струва си да припомним, че преди няколко дни в Ереван близо до сградата на американското посолство се проведе протестна акция. Участниците в акцията поискаха и правителството на републиката да установи контрол върху работата на тези съоръжения.

Подчертаваме, че не става въпрос за изследвания с мирни цели. В противен случай биолабораториите щяха да бъдат финансирани от Министерството на здравеопазването на САЩ, а не от Министерството на отбраната, и едва ли в тях щяха да работят военни на САЩ с дипломатически имунитет.