Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

Китайското външно министерство призова САЩ да публикуват данни за военните биолаборатории в Украйна. Говорителят на министерството Джао Лиджиан каза, че на територията на Украйна работят 26 американски лаборатории и други подобни съоръжения. По думите му, САЩ контролират 336 лаборатории в 30 страни, съобщава ТАСС.

Китайското правителство призовава САЩ незабавно да разкрият информация за военните биолаборатории, разположени в Украйна, и вирусите, които се изследват там. Това съобщи във вторник на редовен брифинг говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан.

Военно-биологичните програми на САЩ в Украйна може да са само върхът на айсберга. Под претекст за сътрудничество за намаляване на рисковете за биологичната сигурност и защита на глобалното здраве, САЩ контролират 336 лаборатории в 30 страни… Какви са истинските намерения на Съединените щати? Какво точно направиха те?“, попита говорителят на китайското външно министерство.

Призоваваме Съединените щати да предоставят изчерпателна информация за своите военно-биологични програми както на американска земя, така и в чужбина и да приемат международна проверка“, завърши китайският дипломат.

В неделя говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи пред репортери, че руските въоръжени сили по време на специална операция в Украйна са разкрили факти за осъществяване на финансирана от САЩ военна биологична програма. Според генерала е получена информация от служители на украинските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

Ръководителят на Силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили Игор Кирилов съобщи, че в Украйна е сформирана мрежа от над 30 биологични лаборатории, чийто поръчител е Агенцията за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ. По думите му, на 24 февруари всички те са получили задача от Министерството на здравеопазването на Украйна да унищожат напълно биоагентите в лабораториите. Според данни на Министерството на отбраната на Русия размерът на американското финансиране за биолаборатории в Украйна е над 200 милиона.

Според Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на въоръжените сили на РФ, под предлог за борба с covid, Украйна е изпратила на Съединените щати хиляди серумни проби от пациенти, предимно тези, принадлежащи към „славянската етническа група“.

Биолаборатории в Лвов работеха с патогени на чума, антракс и бруцелоза, в Харков и Полтава – с патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия, заяви Кирилов.

Анализът на актовете на унищожение показва работата с патогени на чума, антракс и бруцелоза в биологичната лаборатория в Лвов, патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия в лаборатории в Харков и Полтава“, каза той. Както поясни Кирилов, в Лвов са унищожени над 320 контейнера: 232 контейнера с причинителя на лептоспироза, 30 с туларемия, 10 с бруцелоза, 5 с чумаНоменклатурата и излишното количество биопатогени свидетелстват за работата, извършена в рамките на военно-биологичните програми“, подчерта той. 

Според ръководителя на войските на РХБЗ, кураторите от Пентагона разбират, че ако тези колекции стигнат до руски експерти, тогава с голяма степен на вероятност ще бъде потвърдено нарушение от Украйна и Съединените щати на Конвенцията за забрана на биологични и токсични оръжия.

„Именно работата за подобряване на патогенните свойства на микроорганизмите чрез методи на синтетична биология.

Само това може да обясни бързината, с която е извършена ликвидацията“, каза той. 

Мрежа от лаборатории

Кирилов каза, че на територията на Украйна е сформирана мрежа от над 30 биологични лаборатории, поръчител на работата е Агенцията за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ. 

„Руското министерство на отбраната многократно е обръщало внимание на военно-биологичните програми, които се изпълняват от Пентагона в постсъветското пространство. Включително на територията на Украйна е сформирана мрежа, включваща повече от 30 биологични лаборатории, които могат да бъдат разделени на научноизследователски и санитарно-епидемиологични“, каза той. Кирилов.

По думите му в реализацията на проекти участва компания, свързана с военното ведомство, предимно Black and Veatch. Началникът на войските на РХБЗ каза, че се работи в три основни направления. „На първо място, това е наблюдение на биологичната обстановка, според Пентагона, в предполагаемите райони за разполагане на военни контингенти на страните от блока на НАТО.

Второто е събирането и износа в Съединените щати на щамове опасни микроорганизми.

Третото направление е изследователска работа за изследване на потенциални агенти на биологични оръжия, специфични за този регион, които имат естествени огнища и могат да се предават на хората.

Той каза, че от 2021 г. Пентагонът изпълнява проекта „Диагностика, наблюдение и превенция на зоонозните болести във въоръжените сили на Украйна“ с финансиране от 11,8 милиона долара.  „През 2020-2021 г. Министерството на отбраната на Германия проведе проучване за причинителите на Кримско-Конго хеморагична треска, лептоспироза, менингит, хантавируси на територията на Украйна като част от изпълнението на украинско-германската инициатива за гарантиране на биологична безопасност по външните граници на Европейския съюз.

Неконтролируемо нарастване на заболеваемостта 

Според Кирилов дейността на биологичните лаборатории в Украйна и ръководената от САЩ програма за „реформиране“ на украинската здравна система са довели до неконтролируемо увеличаване на честотата на особено опасни инфекции. „В същото време дейността на биологичните лаборатории, чиято дейност наблюдаваме от 2014 г., и програмата на така наречената реформа на украинската здравна система, която се изпълнява от САЩ, доведоха до неконтролируемо нарастване на заболеваемостта на особено опасни и икономически значими инфекции“, каза Кирилов на брифинг въз основа на резултатите от анализа на документи, свързани с военно-биологични дейности на САЩ на територията на Украйна. 

Според ръководителя на войските на РХБЗ на Русия – на територията на Украйна се регистрира увеличение на броя на случаите на рубеола, дифтерия и туберкулоза.  „Заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пътиСветовната здравна организация обяви Украйна за страна с висок риск от епидемия от полиомиелит„, подчерта той. Кирилов каза, че Украйна, под предлог, че тества антиковидни лекарства, е изпратила няколко хиляди серумни проби от пациенти в Съединените щати, предимно тези, принадлежащи към „славянската етническа група“.

„Под претекст за тестване на средства за лечение и превенция на коронавирусна инфекция няколко хиляди проби от серумите на пациенти, предимно от славянската етническа група, бяха взети от Украйна в изследователския институт „Уолтър Рийд“ на сухопътните войски на САЩ“, той каза. Министерството на отбраната на Русия публикува и анализ на дейността на САЩ в рамките на военно-биологичните изследвания на територията на Украйна. Според данните САЩ са събирали и предавали в научно-изследователския институт Уолтър Рийд, към сухопътните войски на САЩ, пробите от  високопатогенни щамове на възбудители на инфекциозни заболявания (чума, антракс, холера, туларемия, бруцелоза, кримско-конговируси, хантавируси, вирус на енцефалит, пренасян от кърлежи и лептоспироза).  Били са също подбирани и предадени около 4000 биомедицински проби на украински военнослужещи. Прекратяването на биологичните програми Кирилов каза, че на територията на Украйна се извършва спешно изнасяне на биологичните програми. Както отбеляза Кирилов, анализираните документи потвърждават, че Министерството на здравеопазването на Украйна е поставило задачата от 24 февруари да унищожи напълно биоагентите в лабораториите.

„В същото време анализът на инструкцията към служителите на лабораторията показва, че процедурата по ликвидиране на колекциите е насочена към тяхното безвъзвратно унищожаване. По всичко личи, че всичко необходимо за продължаване на изпълнението на военно-биологичната програма вече е изнесено извън територията на Украйна.“

Руското министерство на отбраната публикува документите, получени от служителите на финансираните от Пентагона биолаборатории в Украйна.  

ДОКУМЕНТИ ОТ УКРАЙНА, ПУБЛИКУВАНИ ОТ РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА. СНИМКИ:

 

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

 

 

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

 

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

 

Руските телевизии, които бяха спрени в България, припомнят, че информация за такива лаборатории са се появявали и преди и обсъждат това с военният експерт Владислав Шуригин.

В САЩ броят на такива съоръжения е ограничен поради високите изисквания за защита. Ето защо те са построени в други страни. Това се прави с цел неусетно да се навреди на страната ни (говорейки за Русия, бел.ред.) във вид на огнища на екзотични болести, заяви военният наблюдател на ТАСС полковник в оставка Виктор Литовкин.

Властите на САЩ очакваха да създадат биологично оръжие срещу славяните. Това заяви бившият офицер от американската армия и експерт по борба с тероризма Скот Бенет, съобщава Рен ТВ. (Scott Bennett a former U.S. army psychological operation officer and counter-terrorism analyst)

 

„Исторически е известно, че през последните 10 години САЩ са създали няколко биологични лаборатории в Украйна за изследване на ДНК на славяните, за да създадат биологични оръжия срещу тях.

Наскоро стана известно, че в тези лаборатории САЩ съвместно с украинското министерство на здравеопазването са провеждали многочислени анализи на кръвта, експерименти с ДНК“ – заявява Бенет.

Според него на 24 февруари Министерството на здравеопазването на Украйна е разпоредило да унищожат всички записи за тези експерименти. Бенет добави, че властите на САЩ и Украйна са нарушили член 1 от Конвенцията на ООН за биологичните оръжия.

Публикация на разследващата журналистка Диляна Гайтанджиева за американските  биолаборатории в Грузия и Украйна. Документи и данни преди началото на военната операция в Украйна. Документи, които потвърждават  и множество смъртни случаи на доброволци в Грузия.

http://dilyana.bg/documents-expose-us-biological-experiments-on-allied-soldiers-in-ukraine-and-georgia/

Моменти от статията:  Грузинският проект GG-21 е финансиран от DTRA и е реализиран от американски военни учени от специално подразделение на армията на САЩ с кодово име USAMRU-G, които работят в центъра на Лугар.

 

Те са получили дипломатически имунитет в Грузия да изследват бактерии, вируси и токсини, без да са дипломати. Това звено е подчинено на Изследователския институт към американската армия Уолтър Рийд (WRAIR).

Документи, получени от регистъра на федералните договори на САЩ, показват, че USAMRU-G разширява дейността си към други съюзници на САЩ в региона и „установява експедиционни способности“ в Грузия, Украйна, България, Румъния, Полша, Латвия и всякакви бъдещи места. Следващият проект USAMRU-G, включващ биологични тестове върху войници, трябва да стартира през март тази година в Българската военна болница в София, пише Диляна Гайтанджиева на сайта си и прилага документи.

Проект UP-8 (Украйна): Всички смъртни случаи на участници в проучването трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа.

Агенцията за намаляване на заплахите от отбраната (DTRA) финансира подобен проект, включващ войници в Украйна с кодово име UP-8: Разпространението на вируса на Кримско-Конго хеморагична треска (CCHF) и хантавирусите в Украйна и потенциалната необходимост от диференциална диагноза при пациенти с съмнение за лептоспироза.

Проектът стартира през 2017 г. и беше удължаван няколко пъти до 2020 г., показват вътрешни документи.

Според описанието на проекта ще бъдат взети кръвни проби от 4400 здрави войници в Лвов, Харков, Одеса и Киев.

4000 от тези проби ще бъдат тествани за антитела срещу хантавируси, а 400 от тях – за наличие на антитела срещу вируса на Кримско-Конго хеморагична треска (CCHF).

Резултатите от кръвните изследвания няма да бъдат предоставени на участниците в изследването.

Няма информация какви други процедури ще бъдат извършени, освен че „сериозните инциденти, включително смъртни случаи, трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа.

 

 

 

 

 

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

 

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

 

Всички смъртни случаи на субекти, за които се подозира или е известно, че са свързани с изследователските процедури, трябва да бъдат доведени до вниманието на комисиите по биоетика в САЩ и Украйна.“

Друг изпълнител на DTRA, работещ в Украйна, е CH2M Hill. Американската компания получи договор за 22,8 милиона долара (2020-2023) за реконструкция и оборудване на биолаборатории в Украйна.

Ако спонсорирани от DTRA учени причинят смърт или наранявания на местното население, те не могат да бъдат държани под отговорност.  Това се урежда с междудържавни споразумения между САЩ и Украйна.

 

Потвърдено:САЩ са разработвали биологично оръжие в Украйна. Русия и Китай искат обяснения

 

 

Следва продължение