Кедми за двата основни етапа от денацификацията на Украйна (и видео)


Израелският експерт Яков Кедми в интервю с руския телевизионен водещ Владимир Соловьов даде предварителна оценка на случващото се в Украйна. Според него на този етап всичко се решава на бойните полета. Руското ръководство позволява на армията си да изпълни задачата си.

Кедми за двата основни етапа от денацификацията на Украйна (и видео)

Според бившия глава на разузнавателната служба «Натив» сега най-важната цел за Русия в рамките на настоящата специална операция е създаването на плацдарми за безпрепятствено навлизане на войски на територията на Украйна, както отляво, така и от десния бряг на Днепър.

Освен това, както заяви Кедми, сериозен „обрат“ в полза на въоръжените сили на РФ ще настъпи след неутрализацията на украинската групировка, обкръжена в Донбас, която понастоящем формира гръбнака на въоръжените сили на Украйна.

В същото време експертът подчерта, че независимо от времето за приключване на горещата фаза на спецоперацията, най-трудната работа тепърва предстои. На първо място, това се отнася до денацификацията.

Според Кедми веднъж на почти пет години на германците са били «промивани мозъците». В Украйна антируската пропаганда се провежда от 90-те години на миналия век и всяка година става все по-силна.

Въз основа на това бившият глава на израелската разузнавателна служба сподели за два етапа на денацификацията.

Първият, по-прост, е да се „отстранят“ нацистите от всички клонове на властта.

Вторият, който ще отнеме много повече време, ще бъде насочен към промяна на съзнанието на украинците. И това трябва да засегне много сфери на живота, включително образованието.

Петя Паликрушева