CNN: Москва и Киев се договориха в Париж за «безусловното» спазване на примирието в Източна Украйна

Представителите на Москва и Киев след резултатите от поредния кръг от преговори в нормандския формат, проведен в Париж, призоваха за спазване на примирието в Източна Украйна, съобщава CNN. Според канала страните също са изразили готовност да продължат диалога за преодоляване на разногласията.

CNN: Москва и Киев се договориха в Париж за "безусловното" спазване на примирието в Източна Украйна

Руските и украинските дипломати по време на многочасовите преговори в Нормандския формат в Париж в сряда се съгласиха, че примирието в Източна Украйна трябва да се спазва безусловно, съобщава CNN.

Според сайта на канала необходимостта от спазване на примирието е била подчертана след срещата от Дмитрий Козак, заместник-ръководител на президентската администрация на Русия, който ръководи руската делегация на преговорите.

„Съгласихме се, че независимо от несъответствията в споразуменията от Минск, които съществуват между Украйна, представителите на определените региони на Донецка и Луганска области, примирието трябва да се спазва безусловно“, заяви той, цитиран от CNN.

В същото време Козак отбеляза, че много въпроси, свързани с Източна Украйна, все още остават нерешени, според материала на канала.

Петя Паликрушева