Welt: Полша укрепва границата с Беларус с петметрова ограда

В продължение на месеци хиляди мигранти се опитваха да преминат незаконно границата и да стигнат от Беларус до Полша и балтийските страни. Полша вече започна изграждането на постоянно гранично укрепление с височина 5,5 м. Бариерата ще бъде оборудвана и със сензори за движение и камери за наблюдение, според германския вестник Die Welt. Това ще струва на страната 366 милиона евро.

Welt: Полша укрепва границата с Беларус с петметрова ограда

От вторник Полша ще започне изграждането на постоянни укрепления по външната граница на ЕС с Беларус, съобщава германският вестник Die Welt. Според официалния представител на граничната служба „работата започва с пробиване на дупки за подпорите и тяхното бетониране“.

В продължение на няколко месеца хиляди мигранти се опитваха да влязат в Полша или балтийските страни през външната граница на Европейския съюз с Беларус, припомня вестникът.

ЕС обвинява беларуския лидер Александър Лукашенко, че умишлено е дал на хората от кризисните региони като Ирак или Афганистан възможност да летят до Минск, за да могат след това да влязат незаконно в ЕС, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева