ГЕРБ дават Кацаров на прокуратурата

Народният представител от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов дава Стойчо Кацаров на прокуратурата заради неупражнен контрол върху бившия вече директор на МБАЛ Лозенец Радосве Горнев.

ГЕРБ дават Кацаров на прокуратурата
Източник: БГНЕС

На брифинг в НС депутатът представи тревожни данни- изп. Директор, назначен от Стойчо Кацаров — Радосвет Горнев сключил сам със себе си трудов договор и така си давал заплата. Това, както предупреди Костадин Ангелов е довело до злоупотреба с публични средства в размер на над 40000 лева.

В същото време КПКОНПИ установява конфликт на интереси на Радосвет Горнев. За това е информиран и служебният министър, както каза проф. Ангелов. Също така звеното за вътрешен одит е проверило лечебното заведение. Министърът на здравеопазването е знаел за тези действия на изпълнителния директор на МБАЛ Лозенец, посочи още народният представител от ГЕРБ. Той попита още прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправни действия на Радосвет Горнев.

Костадин Ангелов сигнализира освен прокуратурата и икономическа полиция дали Кацаров като принципал на лечебното заведение е упражнил контрол. Сигналът срещу Кацаров е даден на проф. Костадин Ангелов от лекари в МБАЛ Лозенец и от членове на ръководството на лечебното заведение.

Диляна Панайотова, News.bg.