Хърватският премиер се извини на украинците за изявленията на президента

Хърватският премиер Андрей Пленкович се извини на украинците за изказването на президента на страната Зоран Миланович, който каза, че Украйна няма място в НАТО и в случай на ескалация с Русия Загреб ще се дистанцира максимално от събитията. Според «Украинска правда» украинското външно министерство e нарекло думите на Миланович пренебрежително отношение и неблагодарност за помощта, която Киев е оказал на Хърватия по време на нейната борба за независимост, както и в борбата с опустошителните пожари.

Хърватският премиер се извини на украинците за изявленията на президента

Хърватският премиер Андрей Пленкович се извини на украинците за изявлението на президента на страната Зоран Миланович. Според «Украинска правда» изявлението на премиера е публикувано на страницата на хърватското правителство в Twitter.

„Като се има предвид, че в Украйна няма наши войници, а контингентът в Полша вече се е върнал, не знам кои военни възнамерява да изтегли президентът. Неговото изявление за корупцията в Украйна не е наша позиция и от името на правителството се извинявам на украинците за подобни абсурди“, каза той.

Петя Паликрушева