Захарова: Американското правителство иска да разруши морално украинците

Американското правителство иска да разруши морално украинците. Това заяви говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова, цитирана от «Спутник».

Захарова: Американското правителство иска да разруши морално украинците

Думите й са по повод противоречивите изявления на Вашингтон и Киев относно предполагаемото намерение на Москва да нахлуе в западната си съседка.

Правителството на Украйна за пореден ден умолява американците да смекчат реториката си, но Вашингтон следва своята си политика, подчерта тя.

Припомняме, секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Алексей Данилов изрази несъгласие с правителството на Джо Байдън и увери, че не вижда основания Русия да желае да нахлуе в страната.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби обаче настоя на обратното.

Захарова изтъкна, че американските политици изобщо не се интересуват от майките на украинските войници.

Струпването на руски войски в близост до украинската граница породиха подозрения у Запада, че Москва планира нападение срещу Украйна. Въпреки че Москва отрича да има такъв план, тя се възползва от ситуацията, за да постави исканията си за гаранции в сферата на сигурността от страна на Запада, които включват прекратяване на евентуалното разширяване на НАТО на изток и налагането на официално вето върху възможността Украйна да се присъедини към Алианса.