В Беларус пристигна техника на руските морски пехотинци и артилеристи

От руското министерство на отбраната съобщиха, че в Беларус е пристигнала военната техника на артилеристите от Източния военен окръг на Русия и морската пехота на Тихоокеанския флот.

В Беларус пристигна техника на руските морски пехотинци и артилеристи

Съобщава се, че въоръжението е задействано за изпитанията на силите за реагиране на Съюзната държава.

„Ешелони с въоръжение и военна техника на артилерийските части на Източен военен окръг и на морската пехота на Тихоокеанския флот пристигнаха на станцията за разтоварване“, се казва в съобщение на военното ведомство.

Също така личният състав на руските войски ще извърши марш с щатната си техника в зададените райони.

Предвижда се доставката на инженерно оборудване на командните пунктове, полевите лагери и парковете на бойни машини.

По-рано стана известно кои руски войски ще участват в ученията в Беларус.

Съобщава се също, че първите части на руските въоръжени сили са пристигнали в Беларус, за да участват в проверката на силите за реагиране на Съюзната държава. Както съобщиха от министерството, подразделенията на Източния военен окръг със стандартно оборудване и въоръжение са преминали самостоятелно и по железница към беларуските полигони за изпълнение на учебните задачи.
Ученията ще се проведат в полигоните Домановски, Гожски, Обуз-Лесновски, Брестски и Осиповичски, както и в отделни райони, разположени на територията на Република Беларус. Предвижда се да се използват летищата Барановичи, Лунинец, Лида и Мачулищи.

Петя Паликрушева