Байдън се обади на журналиста, когото нарече «кучи син», но не се извини

Президентът на САЩ Джо Байдън се обади на кореспондента на Fox News Питър Дъси, когото нарече «кучи син» и обясни, че в думите му няма «нищо лично». Това съобщи каналът Fox News, цитирайки самия журналист.

Байдън се обади на журналиста, когото нарече "кучи син", но не се извини

Дъси заяви, че американският президент се е свързал с него «около час» след инцидента и са говорили «за това и онова».

„Той каза: „Нищо лично, приятелю“. А аз му казах, че оценявам, че се е свързал с мен“, каза журналистът, добавяйки, че „светът сега е на ръба на Третата световна война и той оценява, че „президентът отдели няколко минути тази вечер, за да ми се обади и да изясни ситуацията».

Инцидентът стана след заседанието на Съвета по конкуренция на американската администрация относно усилията за намаляване на цените. Дъси попита американския президент дали инфлацията е политическа отговорност на междинните избори за Конгрес, които се очакват по-късно тази година. В този момент от помещенията започнаха да се извеждат журналисти.

Байдън нарече журналиста от Fox News „глупав кучи син“, предполагайки, че микрофонът му е изключен. По-рано, както съобщи CNN, американският лидер реагира по подобен начин на въпрос на друг кореспондент на Fox News, Жаки Хайнрих, който попита защо чака руският президент Владимир Путин да направи първия ход за Украйна. Тогава Байдън каза под носа си: „Какъв глупав въпрос“.

Петя Паликрушева