Украински командващ: „Ще разкъсваме руснаците с голи ръце“

Командващият ООС Павлюк: Украинците ще «разкъсат руснаците с голи ръце»

Украински командващ: „Ще разкъсваме руснаците с голи ръце“

Командващият Операцията на съвместните сили (ОСС) на Украйна Александър Павлюк в интервю за британския The Times заяви, че украинците ще „разкъсат руснаците с голи ръце“.

„Имаме около половин милион души, които преминаха през тази война и загубиха някого или нещо в нея. Затова те са готови да разкъсат руснаците с голи ръце“, каза Павлюк.

Според него руската армия ще отстъпи веднага след като понесе първите загуби. Павлюк добави още, че ще воюват не само професионални войници, но и бунтовници в териториите, в които украинската армия ще бъде потисната.

„В доброволните отряди има повече от сто хиляди души. Дават им се оръжия, те са готови да се бият”, каза генералът.

Павлюк изрази увереност, че в случай на превземане на Украйна Русия ще влезе във война срещу балтийските страни. Той счита отказа на Украйна от ядрени оръжия като причина за настоящата ситуация.

През последните месеци медии и политици на Запад и в Украйна твърдят, че Русия уж подготвя «мащабно нахлуване» в Украйна. Москва отрича подобни твърдения.

По-рано бившият първи заместник-командващ на силите за специални операции генералът от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Сергей Кривонос заяви, че Русия ще може бързо да нападне Украйна, ако разтовари своите въздушно-десантни войски на летищата, които са най-близо до Киев.

Петя Паликрушева