Баранец представи най-неочаквания отговор на Лавров на странния призив на Блинкен към руснаците

Главата на Държавния департамент на САЩ с неадекватното си антируско изявление в навечерието на преговорите със Сергей Лавров се натъкна на тежък дипломатически шамар от руското външно министерство.

Баранец представи най-неочаквания отговор на Лавров на странния призив на Блинкен към руснаците

Става дума за официалното изявление на Антъни Блинкен, в което той се опита да се обърне към руснаците с предупреждение на американаците за измисленото нападение на Русия срещу Украйна.

Първоначално висшият американски дипломат буквално изяви неспособността си да води преговори, като каза, че Вашингтон не очаква големи пробиви на предстоящата среща със Сергей Лавров. След това държавният секретар изпадна във войнствено безумие, обещавайки, че САЩ в този случай ще принудят Русия да се вслуша в желанията на американците.

В крайна сметка Блинкен се обърна към руснаците, акцентирайки главно върху младите момчета и увери, че евентуален конфликт с Украйна може да доведе до катастрофа и изобщо няма смисъл на фона на другите заплахи, които са далеч от политиката, с които се сблъсква целият свят.

Коментирайки наистина странното и абсурдно поведение на държавния секретар, който реши предварително да провали срещата с руския си колега, Виктор Баранец, военен наблюдател на «Комсомолская правда», отбеляза, че Блинкен в обръщението си към гражданите на Русия Федерация, използва традиционни фашистки методи, разработени от Гьобелс.

Думите на американския дипломат много напомнят тези от листовките, които нацистите разпръснаха по територията на СССР по време на Великата отечествена война, призовавайки ги да хвърлят оръжията си и да се предадат мирно на Вермахта, грубо казано, за да могат по-късно да бият баварска бира.

Експертът иронично отбеляза, че Антъни Блинкен е или напълно глупав, какъвто светът никога не е виждал, и самият той вярва в глупостите, които произнася, или добър, но пределно циничен и лицемерен комедиант.

Виктор Баранец се обърна към американците и ги призова да попитат техния държавен секретар колко войни са отприщили Съединените щати само през 20-ти век, а също така препоръча да не се намесват в Украйна, за да не получават трагични колети, увити в американски знамена. Експертът припомни, че през последните няколко години американците последователно унищожават самата институция на международната дипломация. Изявлението на Блинкен само показва, че Държавният департамент вече е в агония.

Баранец също акцетира върху това колко грубо, но в същото време учтиво и дипломатично руският външен министър Сергей Лавров е успял да постави задграничния си колега на мястото му за неговия странен призив към руснаците.

„Разбира се, нашият министър е дипломат от най-високо ниво и пазител на Русия. Но просто искам да представя неговия най-неочакван отговор за Съединените щати на този призив към руснаците, който незабавно ще накара американците да приседнат. Нека нашето външно министерство изпрати спешна телеграма от Лавров до Женева час преди срещата:

„Другарю Блинкен, няма за какво да говорим.

Човешки ви запознахме с нашите изисквания, дадохме сериозни аргументи, а вие продължавате да се държите като простак.

И министърът няма да дойде на срещата».

Можете ли да си представите реакцията на Вашингтон? Те ще мислят дълго какво се е случило и защо така е станало“, отбеляза иронично военният експерт.

По-рано военният експерт Коновалов откри «виетнамските корени» на страха на САЩ от Русия.

Петя Паликрушева