В Бундестага призоваха да се ускори сертифицирането на «Северен поток 2».

В Бундестага призоваха да се ускори сертифицирането на «Северен поток 2».

В Бундестага призоваха да се ускори сертифицирането на "Северен поток 2".

Депутатът от Бундестага Котре: Германия не трябва да възпрепятства сертифицирането на „Северен поток 2“.

Депутатът от Бундестага от партия «Алтернатива за Германия» Щефен Котре заяви, че германското правителство не трябва да възпрепятства сертифицирането на «Северен поток 2», тъй като това застрашава енергийните доставки на Европа. Това съобщи ТАСС.

„Различните партии се опитват, въз основа на различни мотиви, да смесват важността на енергоснабдяването на Европа с геополитическите интереси. Този проект беше и ще остане предимно икономически и енергиен. Използването му като инструмент за постигане на други политически цели е погрешно и застрашава енергийните доставки на Европа“, каза Котре.

Той отбеляза, че политиците не трябва да забавят този процес, както прави федералното правителство. Напротив, то трябва да ускори реализацията на сертифицирането на газопровода.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че членовете на алианса трябва да използват различни източници за доставки на газ за своите страни. Той отбеляза, че всички съюзници са съгласни относно важността на диверсификацията на източниците на енергийни доставки по различни причини.

Петя Паликрушева