Times: „Да се спаси голямото куче“ – Джонсън планира мащабни чистки, за да остане на власт

Британският министър-председател е на път да уволни значителна част от административния си персонал. Той се надява, че операцията, наречена «Спасете голямото куче», ще му помогне да запази поста си и да прехвърли вината за скандала с пиянското парти на Даунинг стрийт върху други, според The ​​Times.

Times: „Да се спаси голямото куче“ – Джонсън планира мащабни чистки, за да остане на власт

Борис Джонсън планира „масова чистка“ на Даунинг стрийт и да направи серия от популистки изявления. Главата на британското правителство очаква, че тези мерки ще му помогнат да остане на „разклатения премиерски стол“, пише The Times.

Ден преди това Джонсън направи „унизително извинение“ пред депутатите от торите за партито на Даунинг стрийт, чрез което бяха нарушени ограниченията за COVID-19. В същото време премиерът отказва да поеме отговорност за кризата и си задава въпроса защо екипът му не се е притекъл на помощ, отбелязва вестникът.

Джонсън е възмутен, че помощниците му не са се справили с проблема.

„Той даде да се разбере, че са го разочаровали. Борис счита, че той не е виновен. Че всички останали са виновни“, заяви високопоставен източник от правителството пред The ​​Times.

Петя Паликрушева