ЦРУ обучава украински нацисти да «убиват руснаци»

На 13 януари Зак Дорфман от Yahoo News публикува материал със заглавието „Обучени от ЦРУ украински паравоенни формирования могат да заемат централното място в случай на руска инвазия“, но пропусна да отбележи, че фразата „украински паравоенни формирования“ традиционно не се отнася за обикновени войници, призвани от украинското правителство, а за въоръжени антируски фанатици и наемници с подчертана нацистка идеология.

ЦРУ обучава украински нацисти да "убиват руснаци"

По-точно франата се отнася за силно мотивирани нацисти (фашисти), които бяха избрани, организирани, лично въоръжени и водени от Дмитрий Ярош (лидерът на една от двете партии на нацисткия «Десен сектор» в Украйна) и Андрий Билецки, основател на подкрепяния от украинския олигарх батальон «Азов», който е другата основна „паравоенна“ организация на Украйна и която по своята идеология е същата нацистка организация като «Десен сектор».

Билецки и Ярош споделят една и съща нацистка идеология, която (както тази на Хитлер) мрази както евреите, така и руснаците; но ако хитлеристките нацисти мразеха и искаха да убиват предимно евреи, то украинските нацисти мразят и искат да убиват предимно руснаци.

И така, тези «войни» — хората, които ЦРУ, според статията на Дорфман в Yahoo, обучава от 2014 г. — се обучават, както самият Дорфман се изрази, да «убиват руснаци».

Дорфман (Yahoo) представи мотивацията на ЦРУ като просто увеличаване на „способността на Украйна да се изправи срещу руснаците“ – чисто отбранително, нищо агресивно.

Както обичайно за американските «новинарски» (пропагандни) медии, статията в Yahoo интервюира САМО правителства и съюзници на САЩ, техни служители и експерти, точно както се случи през 2002 г. с масовите «новинарски» репортажи на САЩ за «оръжията за масово унищожение на Саддам», които всъщност не съществуваха, но това послужи като оправдание за нахлуването и унищожаването на Ирак (за да могат САЩ и съюзническите петролни компании да добиват неговия петрол).

Ето това прави ЦРУ през последните осем години — обучава „украински паравоенни формирования“ да „убиват руснаци“.

На 5 април 2015 г. публикувах статията „Съединените щати ще започнат обучение на нацистки войски в Украйна на 20 април, рождения ден на Хитлер“ и съобщих, че:

„Току-що беше обявено, че на 20 април (рождения ден на Хитлер) американските войски ще започнат обучение на войски от украинския нацистки батальон «Азов».

За участието на ЦРУ в тази „подготовка“ обаче не се знае нищо. Може би тези «американски войски» всъщност са били ЦРУ.

Два дни по-късно, на 7 април 2015 г., пуснах заглавието „Експертът от Fox „News“ казва, че трябва „да започнем да убиваме руснаци».

Но вече знаем, че от 2014 г. ЦРУ обучава украинските „военни части“ (включително батальона „Азов“) именно за тази цел.

По време на подготвителния период от 2011 до февруари 2014 г., до ръководения от Обама преврат през 2014 г., който установи контрола на САЩ и фашисткото правителство в Украйна, Ярош работи директно под ръководството на Андрий Парубий, който беше съосновател на друга нацистка партия в Украйна (по-рано наричана » Социал-националистическа партия на Украйна“), която ЦРУ преименува на партията „Свобода“, за да скрие произхода й като първата нацистка партия в Украйна от Втората световна война.

Тогава тя се наричаше «ОУН» (Организация на украинските националисти) и се съюзи с Хитлер в опита си да победи Сталин (който тогава беше в съюз с Америка срещу Хитлер).

С други думи: въпреки че Америка сега спонсорира украинските нацисти, по време на Втората световна война Америка се бори срещу украинските нацисти.

Президентът Труман тихо (на 25 юли 1945 г.) пое падналото глобално-империалистическо знаме на Хитлер, под което Германия контролираше света, и го превърна в собственото знаме на Америка, под което САЩ контролират света под PR прикритието на американския „антикомунизъм“ — и всичко заради това Америка да постави контрола си не само над СССР, но и над цялата планета и да установи «благоприятно доминирано от САЩ статукво».

„Доминиращо статукво“, което според американските милиардери винаги трябва да е налице: всеобхватна глобална империя на САЩ (която следователно трябва да включва също Русия и Китай).

Нацистката природа на американското правителство не беше крещящо очевидна до президентството на Обама; но след успешния преврат в Украйна през 2014 г., американският нацизъм стана крещящ, подготвяйки сцената за ядрената версия на Хитлеровата операция Барбароса срещу Русия — планът, наречен «Ядрено превъзходство» — използването на ядрени оръжия, за да не възпрат Третата световна войн, а да я спечелят, атакувайки Русия със светкавична скорост толкова бързо и внезапно, че Русия да няма достатъчно време да изстреля своите оръжия за ответен удар.

Американското присъствие в Украйна е ключът към създаването на тази смъртоносна заплаха за руснаците.

Сякаш по време на Студената война между САЩ и СССР Съветският съюз направи преврат, завземайки контрола над Мексико. Всъщност днес кубинската ракетна криза от 1962 г. се повтаря, но с обратен знак – Америка планира да инсталира ядрени ракети само на 10 минути от Москва.

Само две държави гласуваха в ООН срещу резолюциите, осъждащи нацизма и всякакъв друг вид организиран расизъм — това са правителствата на САЩ и Украйна (България се въздържа, което в превод също означава в случая «против», бел.ред.).

И това се случва през цялото време, откакто носителят на Нобеловата награда за мир Обама застана на поста си. Така днешната заплаха от глобална ядрена война е основният подарък, който носителят на Нобелова награда за мир Обама предостави на днешния свят.

Ярош беше избран от ЦРУ още на 1 март 2013 г. (в „техническия лагер“, проведен в украинското посолство на Америка за обучение на хората на Ярош в организиране на „революция“), за да извърши планиран преврат под ръководството на ръководителя на Ярош — Парубий, който беше публично определен от ЦРУ за „командир на Майдана“.

По-късно той стана ръководител на националната сигурност и отбраната на украинския пуч-режим на Обама, наблюдавайки планираното етническо прочистване (“АТО“ или „Антитерористична операция“) за премахване на етническите руски граждани от Украйна.

Автор: Ерик Зюс — американски писател и разследващ историк.

Източник: https://theduran.com/cia-trains-ukrainian-nazis-how-to-kill-russians/

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front