24 Horas: Поради лошото време и «омикрон» американците са изправени пред недостиг на стоки в магазините


В Съединените щати недостигът на стоки, включително на храни, стана често срещано явление, съобщава телевизия Canal 24 Horas. Както пояснява испанският канал, това състояние на нещата е възникнало поради лошите метеорологични условия, както и избухването на варианта омикрон, което доведе до сериозен недостиг на работници.

24 Horas: Поради лошото време и "омикрон" американците са изправени пред недостиг на стоки в магазините

ЖЕНА: Няма месо, няма тоалетна хартия, това е лудост. Това е нещо невероятно. Дъщеря ми отиде в друг супермаркет и също не намери нищо. Купувам това, което има.

Недостигът на храна е често срещан. Ако не пристигнете рано, шансовете да закупите пиле, месо, зеленчуци и дори зърнена закуска са минимални. Според Асоциацията на потребителските брендове има хранителите продукти са с 15 процента по-малко.

Търговците на дребно казват, че в магазините има 12% по-малко напитки, почистващи и хигиенни продукти. Причините са лошото време, променящи се потребителските навици на американците: поради дистанционната работа, затварянето на много училища и избухването на варианта «омикрон“, те започнаха да ядат повече у дома си.

Петя Паликрушева