Разколът в САЩ се задълбочава/US сенатор: Демократите доведоха САЩ до най-опасните времена в историята

„Проваленият радикален дневен ред на демократите“ доведе Съединените щати до най-опасните времена от края на 30-те години на миналия век, цитира Insider думите на републиканския сенатор Линдзи Греъм. Според него американците ще излязат на предстоящите избори тази година, за да изразят преди всичко несъгласието си с действията на демократите.

Разколът в САЩ се задълбочава/US сенатор: Демократите доведоха САЩ до най-опасните времена в историята

Американският сенатор Линдси Греъм заяви, че дневният ред на демократите е довел САЩ до «най-опасните времена от края на 30-те години», пише Insider.

Според него американците ще излязат на междинните избори тази година, без да обръщат особено внимание на миналогодишния щурм на Капитолия и ще изразят несъгласието си с, както се изрази той, «проваления радикален дневен ред на демократите», който заплашва страната.

„Тези хора, управляващи страната ни – членове на Камарата на представителите, Сената и Байдън – не разбират какво правят“, заяви той в интервю за една от радиостанциите.

В същото време Греъм, както отбелязва вестникът, посочи инфлацията, рязкото увеличаване на броя на незаконните преминавания на американо-мексиканската граница и миналогодишното изтегляне на американските войски от Афганистан.

„Това са най-опасните времена от края на 30-те години на миналия век“, добави сенаторът.

Както припомня Insider, в края на 30-те години на миналия век Съединените щати изпитаха дълбоки финансови сътресения след Голямата депресия, тогава страната вече се подготвя за ранните етапи на Втората световна война.

Джо Байдън миналия четвъртък произнесе обръщение, в което не спомена директно името на своя предшественик Доналд Тръмп, но го охарктеризира като „победения бивш президент“.

Американският лидер добави още, че за Тръмп «нараненото самочувствие е по-важно от» демокрацията и Конституцията на САЩ.

Греъм, който остава съюзник на Тръмп и в същото време нарича Байдън свой „бивш личен приятел“, осъди тази реч на главата на Белия дом, като я нарече „ужасна“.

Както отбелязва Insider, сенаторът отхвърли действията на бунтовниците, които нахлуха в Капитолия на 6 януари 2021 г., описвайки тази дата като „мрачен ден“. Междувременно той отказа да прехвърли вината за събитията върху тогавашния държавен глава Доналд Тръмп.

Източник: https://www.businessinsider.com/lindsey-graham-democratic-agenda-dangerous-times-1930s-economy-2022-1

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front