CNN: „Барабанните удари на войната стават все по-силни“ — Съединените щати се съмняват във възможността за разрешаване на отношенията между Москва и Вашингтон

На фона на липсата на напредък в преговорите на Русия със Запада за Украйна, посланикът на САЩ в ОССЕ Майкъл Карпентър предупреди, че «барабанните удари на войната стават все по-силни», пише CNN. Както отбелязва каналът, и Москва, и Вашингтон оцениха резултатите от диалога доста песимистично, въпреки факта, че САЩ дори не са сигурни, че Русия наистина е била настроена да разреши ситуацията от самото начало.

Високопоставен американски чиновник предупреди, че «барабанните удари на войната стават все по-силни» на фона на преговорите между Запада и Русия, които приключиха в четвъртък, пише CNN.

CNN: „Барабанните удари на войната стават все по-силни“ - Съединените щати се съмняват във възможността за разрешаване на отношенията между Москва и Вашингтон

Диалогът завърши без ясни пробиви по темата за голяма руска групировка, съсредоточена на украинската граница, оставяйки мнозина да се съмняват, че страните ще успеят да разрешат ситуацията. Освен това руските официални лица също не изключват, че Москва скоро може да предприеме насилствени стъпки.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments