Вени Марковски: Старите гласове са окупирали общественото пространство и у нас, и в Македония

„Все още старите гласове надделяват. И в двете държави старите гласове са тези, които са окупирали общественото пространство, медиите.“ Това заяви пред БНР за отношенията със Северна Македония Вени Марковски, основател на Интернет общество, който от години живее в САЩ.

Вени Марковски: Старите гласове са окупирали общественото пространство и у нас, и в Македония

Според Марковски диалогът може да се подобри поколенчески.

„Докато има мастити „историци“, между тях агенти на Държавна сигурност, това няма как да се промени.“

Историците нека си спорят, колкото искат. Това, което Петков предлага, е по-доброто, коментира Вени Марковски в предаването „Преди всички“.

Позицията на Скопие се чува повече от българската, защото те са в ролята на онеправданите, смята той.

В Ню Йорк не може да се влезе в нито едно обществено заведение без сертификат и без той да бъде сверен с личния документ, разказа Марковски.

Тук никъде не са ми поискали сертификат, освен на летището като кацнах. Вчера влязох в една аптека, за да си купя маски KN-95 и там  аптекарката нямаше маска. Аз съм с маска, тя е без маска.“

„Преди 3-4 седмици бях във Флорида – там е абсолютен непукизъм, България на квадрат. Техният главен здравен инспектор обясни, че защо хората трябвало да се тестват толкова много, а стига с тия тестове.“

По казуса „Джокович“ Марковски отбеляза, че за него големият спортист Новак Джокович се е оказал „неголям отговорен пример“.

„Той дава всъщност пример, че ще направи личния си избор.“

Анализирайки подкрепата за Джокович в Сърбия Вени Марковски посочи, че голяма част от обществото не разбира, че става дума не за ограничение на свободите и посегателство върху правата на личността, а „за живота на хората“.

Коментари:

comments powered by HyperComments