Руски експерт: Москва може да принуди ядрените бомбардировачи на НАТО F-35 да изпопадат като камъни на дъното на Черно море

На информацията от американската преса, че САЩ увеличават броя на F-35 в Европа около границите на Русия на фона на напрежението между Русия и Украйна, руският експерт Александър Перенджиев, военен политолог, доцент от катедрата „Политология“ към Руския икономически университет «Плеханов», отговори така:

Руски експерт: Москва може да принуди ядрените бомбардировачи на НАТО F-35 да изпопадат като камъни на дъното на Черно море

„Няма паника нито сред населението, нито сред ръководството на страната, а още повече сред руските военни», категоричен е руският експерт.

В коя страна биха могли да бъдат разположени тези допълнителни американски самолети? Защо тази държава не се назовава?
АП: Не се назовава, защото на този етап няма такава държава. Неотдавна САЩ се опитаха да натикат своите F-35 в Италия. Но официален Рим се изказа против натрапваната от Вашингтон на подобна скъпа сделка. Защото официален Рим не е имал и няма намерение да бомбордира никого.
— А коя държава има намерение да бомбардира Русия или друга страна?
АП: От САЩ се опитват да натрапят мисълта, че F-35 могат да бъдат изпратени в Украйна. А тези стратегически бомбардировачи могат да носят на борда си ядрено оръжие.

— Но какво отношение има тук ситуацията с Украйна? За какво могат да бъдат използвани тези самолети? Нима се подготвят за въздушна схватка в небето над Донбас?
АП: Точно тази мисъл се опитват да ни подхвърлят американците. Дори прогнозират, че след това ще настане паника в Русия, в Беларус и в Донбас. НАТО вече проведе няколко учения по бомбардировка с ядрени бомби срещу Русия с помощта на същите тези F-35. Но официална Москва не се поддаде на никаква паника по време на тези учения. И няма да се поддаде. По същото време от страна на Министерството на отбраната на Русия се извършваше мониторинг на действията на НАТО и след това бяха отработени мерки по пресичане действията на стратегическитe бомбардировачи около руските граници.
Например, бяха приети и отработени мерки с помощта на средствата на РЕБ да бъдат «изключени» F-35. Между другото, в НАТО отдавна, примерно от 2017 г. забелязаха, че моторите на техните бомбардировачи по време на полета им над неутралните води на Балтийско и Черно морета, започват сериозно да се «задавят».
И това се случва практически постоянно. Именно поради това обостоятелство в САЩ и НАТО започна паника.
А и имат основание да са в паника.
Защото в един прекрасен ден бомбардировачите на САЩ, които летят близо до руските граници, могат да изпопадат като камъни на морското дъно.
Тога ще настане не просто паника, а ужас от вселенско-западен мащаб.
Не в Русия, както вече разбрахте», категоричен е руският експерт.
Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments