Руските военни предадоха на сирийско момиченце писмо от Путин

Военнослужещи от руската групировка в Сирия в навечерието на Новата година предадоха писмо от руския президент Владимир Путин до сирийското деветгодишно момиченце Иман Али, съобщи РИА Новости.

Руските военни предадоха на сирийско момиченце писмо от Путин

„Твоето писмо, изпълнено с любов и искреност, се превърна в истински подарък в навечерието на новогодишните празници. Той съдържа мислите не просто на младо момиче, а на истински патриот на родината си.

Дори такива крехки, но смели деца като тебе да са готови да станат войници и медицински сестри в името на мира и сигурността на своята земя, за всички ни ще бъде по-лесно да се противопоставим на злото и различните заплахи …

Скъпа Иман, с настъпващата Нова година пожелавам на тебе, на твоите близки и приятели и, разбира се, на всички сирийски деца — благополучие, мир и изпълнение на най-съкровените ви желания, нека всеки ден да бъде изпълнен с усмивки, радост и щастие!» — се посочва в писмото.

Това е второто писмо на Владимир Путин в отговор на Иман Али.

По-рано Иман Али изпрати на главата на руската държава рисунка и малко писмо с думи на благодарност. На тържествен прием в руското посолство в Сирийската арабска република тя получи отговор от Путин под формата на подарък и писмо.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments