Тръмп за преговорите Байдън-Путин: Това е все едно футболен мач между ученици и професионалисти


Преговорите на Джо Байдън с Владимир Путин са като футболен мач между ученици и професионалисти, заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп в интервю за Newsmax. Бившият глава на Белия дом припомни и собствената си политика спрямо Русия и «много добрите» си отношения с руския лидер.

Тръмп за преговорите Байдън-Путин: Това е все едно футболен мач между ученици и професионалисти

Коментирайки предстоящата виртуална среща между Джо Байдън и Владимир Путин, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза пред Newsmax, че не е оптимист за изхода от преговорите.

Newsmax напомня на читателите, че настоящият ръководител на Белия дом „иска да окаже натиск върху Путин“ за изграждане на военно присъствие на руско-украинската граница, а руският лидер „иска да окаже натиск върху света, за да попречи на Украйна да се присъедини към НАТО »

„Сега виждам, че Байдън ще говори с Путин и това е неравностойно състезание“, каза Тръмп, цитиран от Newsmax. „Това би било неравностойно състезание в най-добрите времена. Това не е честна сделка за страната ни.»

„Това е все едно New England Patriots да играят с вашия гимназиален футболен отбор. Това имаме сега“, подчерта бившият президент на Съединените щати.

Той допълни, че Байдън е дошъл на власт чрез „кражба“ на изборна победа и че това е станало източник на проблеми за Америка.

Тръмп също така се възползва от възможността да си припомни собствената си „твърда“ политика спрямо Русия:

„Никога не сме имали проблеми. Никой не е бил по-твърд с Русия от мен, въпреки факта, че харесвам Путин, имах много добри отношения с него. Но аз спрях газопровода (Северен поток 2, бел.ред.)… Наложих санкции срещу тях и спрях газопровода в цяла Европа. Никой не би могъл да постигне повече. Освен ужасите на войната, никой не би могъл да направи повече.»

Източник: https://www.newsmax.com/newsmax-tv/vladimirputin-military-buildup-meeting/2021/12/06/id/1047596/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments