Ouest-France: Конгресмен възмути американците с коледна снимка с оръжие в ръка след трагедия в училище


Американският конгресмен Томас Меси попадна под критика за публикуване на коледна снимка в социалните мрежи, на която всички членове на семейството му са въоръжени, пише Ouest-France. Както отбелязва вестникът, снимката е публикувана само няколко дни след поредната стрелба в американско училище, която отне живота на четирима ученици. В този контекст постът на конгресмена беше счетен за безчувствен не само от неговите политически опоненти, но и от колегите му членове на Републиканската партия.

Изображение

Американски конгресмен от Републиканската партия попадна в центъра на споровете заради снимка, на която той и семейството му се усмихват на фона на украсена с гирлянди коледна елха… с оръжие в ръка, пише Ouest-France. Както припомня вестникът, снимката се появи само няколко дни след поредната стрелба в американско училище, отнела няколко живота.

«Весела Коледа! PS: Дядо Коледа, моля, донесете няколко куршума“, коментира снимката Томас Маси, представител на Кентъки в Камарата на представителите на САЩ.

Както припомня вестникът, във вторник Съединените щати преживяха стрелба в гимназия в Мичиган, по време на която тийнейджър уби четирима ученици. Трагедии като тази станаха редовно явление в страната, пише вестникът, припомняйки, че насилието с използване на огнестрелно оръжие е наречено от президента Байдън «епидемия».

Петя Паликрушева