Haber7: «Украйна, ще се погубиш!»

Лавров: Ердоган и Путин могат да обсъдят предложението на Турция за посредничество в Донбас

Руският външен министър заяви, че в скоро време Путин и Ердоган ще обсъдят по телефона предложението на Анкара за посредничество в Донбас, пише Haber7. Читателите са скептични относно възможната намеса на Турция в конфликта. От една страна турците могат да попаднат под кръстосан огън, от друга страна, силите на Украйна и Русия не са равни.

Превод от Haber7 (Турция):

Haber7: "Украйна, ще се погубиш!"

Оценявайки изявлението на президента Ердоган, че Турция може да посредничи в кризата с Украйна, руският външен министър Лавров каза:

„Ердоган и Путин могат да обсъдят предложението на Турция за посредничество в Донбас“.

«Нашата позиция е известна», отбеляза държавният глава на Турция. — Ние се застъпваме за възцаряването на мира в региона, особено когато става дума преди всичко за кримските турци. Многократно сме обсъждали тези въпроси с приятелска Русия и по-специално с г-н Путин, контактите продължават. Надяваме се, че този регион няма да се превърне в район на война.

Нека този регион стъпи в бъдещето като регион на мира. Пожелаваме си отношението към този въпрос да се развива в положителна посока. В тази връзка може да се проведе посредничество, обсъждане на този въпрос със страните… Бихме искали също да допринесем за регулирането, като преговаряме както с Украйна, така и с г-н Путин».

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, отговаряйки на въпроси на журналистите в самолета на връщане от Туркменистан, каза, че Турция може да действа като посредник в кризата между Украйна и Русия.

Изявленията на Ердоган получиха положителен отговор от Украйна, а след това и от Русия.

„Ердоган и Путин могат да обсъдят този въпрос“

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че президентът Ердоган и руският президент Владимир Путин могат да обсъдят предложението на Турция да посредничи в Донбас.

«Нашите отношения с Турция са много позитивни»

Подчертавайки, че отношенията между Ердоган и Путин, както и между него и Чавушоглу, са много положителни, Лавров продължи: по другарски, откровен, взаимно уважителен начин.

Коментари на читателите:

Ариф кара

Украйна, ще се погубиш!

Касао

Русия ще окупира цяла Украйна само за седмица.

Източник: https://www.haber7.com/dunya/haber/3168116-erdoganin-onerisi-sonrasi-rusyadan-son-dakika-turkiye-aciklamasi

Петя Паликрушева, превод и редакция за Nedws Front

Haber7: "Украйна, ще се погубиш!"

Коментари:

comments powered by HyperComments