Американците: Ако украинците разчитат на Байдън, то по-добре незабавно да се предадат

Читателите на National Review: Байдън е безсилен пред Путин относно Украйна

Русия подготвя зимно настъпление срещу Украйна, убеден е авторът на статията в National Review. Той не предоставя никакви доказателства, но призовава Байдън да не прави никакво разслабване пред Москва: тя трябва да бъде уплашена и заплашена с най-тежките последици. Читателите на американския вестник поставят под въпрос американската способност да «спрат» Путин.

„Това е като да помолиш риба да се изкачи на Еверест!“ — пише един от тях.

Превод от National Review, САЩ: 

Американците: Ако украинците разчитат на Байдън, то по-добре незабавно да се предадат

Русия изглежда подготвя зимна офанзива срещу части от Украйна, които не е докоснала, когато анексира Кримския полуостров и започна хибридната военна кампания срещу Донбас.

Според ръководителя на военното разузнаване на Украйна към средата на ноември Москва е разположила около 92 000 войници на руско-украинската граница.

Това е по-малко, отколкото тези 100 000 войици, които тя прехвърли там по време на аналогичното разполагане през пролетта, но този път тук има значително повече техника, готова за нахлуване, и тези сили вече са заели нови позиции.

Счита се, че снабдената с тежко въоръжение руска войска ще може да бъде разположена за атаки в рамките на една или две седмици.

Нападението вероятно ще се случи в началото на следващата година, вероятно през януари или февруари. Това заявиха много украински официални представители на новинарски издания, включително National Review, а американското разузнаване предсказа всичко. Украински висши служители също заявиха, че въоръжена атака ще последва само след успешна кампания за политическа дестабилизация на Украйна отвътре — и подобни усилия може вече да са в ход.

През последните дни украинският президент Владимир Зеленски каза, че агентите на Кремъл работят с виден олигарх, за да планират държавен преврат и че вътрешнополитическата ситуация може да стане по-сложна през следващите два месеца, тъй като Русия засилва своята хибридна война в страната.

Коментари на читателите: 

Savagematt

Ако украинците разчитат на Байдън да ги спаси, тогава е по-добре да се предадат незабавно.

Thucydides

Да поискаш от Байдън да се откаже от упражненията си да умиротвори Путин, е все едно да поискаш риба да се изкачи на Еверест! Това никога няма да се случи! Байдън е толкова програмиран!

chris

Путин с болка си спомня 1989 г. и разпадането на СССР. Целта му винаги е била да възстанови нещо като стария Съветски съюз и славата на Русия. Привличането на европейците към неговия природен газ е страхотна тактика, която му дава възможност да всява хаос в цяла Европа, когато възникне нужда. А американският президент Барндън не може да направи нищо срещу това. Сбогом, Украйна!

Източник: https://www.nationalreview.com/2021/12/biden-must-counter-putins-ukraine-threat/#slide-1

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments