ZDF: Путин „с нова сила“ обвинява Запада в лъжа

На фона на изострените отношения с Украйна руският президент Владимир Путин «с нова сила» «обвинява Запада в лъжа», пише кореспондентът на ZDF Флориан Нойхан. Според журналиста в изказванията си Путин многократно е използвал като аргумент неизпълнението на Запада да изпълни обещанията си да не разширява НАТО на изток. Според Нойхан обаче това твърдение „не е подкрепено от исторически факти“ (има факти — стенограмите от преговорите между Горбачов и американския му колега, свидетелства на преводачите, дипломатите на двете страни и прочие, бел.ред.) и с помощта на своята реторика президентът просто се опитва да постигне собствените си цели.

ZDF: Путин „с нова сила“ обвинява Запада в лъжа

Във връзка със ситуацията на границата с Украйна руският президент „обвинява Запада в лъжа“: Западът наруши обещанието си да не разширява НАТО на изток.

Така е, пита авторът? Това обвинение „далеч не е ново“, но днес, на фона на огромното напрежение със Запада, руският президент Владимир Путин го „продължава с нова сила“, пише Флориан Нойхан, кореспондент на ZDF в Брюксел.

„Западните колеги не изпълниха съответните си устни ангажименти“, каза Путин в сряда по време на речта си на церемонията по връчването на акредитивните писма в Кремъл.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments