ГЕРБ броят хората на Румен Радев в кабинета на «Продължаваме промяната»

Парламентарната група на ГЕРБ/СДС ще гласува «против» проектокабинета на «Продължаваме промяната», когато бъде внесен в Народното събрание. Ние няма да подкрепим ляво-либерално правителство на четирите партии, които ще сформират мнозинство в Народното събрание.

ГЕРБ броят хората на Румен Радев в кабинета на "Продължаваме промяната"

Около това мнение се обединиха председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова и зам.-председателите на партията Томислав Дончев и Даниел Митов след проведените консултации при президента за съставяне на правителство.

Каква е политическата логика опозицията да подкрепи проектокабинета на ПП? Това веднага те прави управляващ, простете! Каква е политическата логика — няма политическа логика в това, възмути се на въпросите Томислав Дончев.

Той посочи, че времето на приказките свършило, след това идва време за работа, а после ще дойде времето и за отговорността. Кой ще носи отговорност за всички действия на правителството, запита Дончев.

«Понеже според анонсите новото правителство е facelift на служебното, ние ще го държим отговорен наред с всички партии, които участват и подкрепят правителството. Човешката личност, понякога и групи от хора под въздействието на силна страст и превъзбуда губят връзка с реалността», изтъкна Дончев.

За това какъв законопроект на ПП биха подкрепили от ГЕРБ/СДС, Дончев уточни, че не е въпросът какъв, а с какво съдържание. Томислав Дончев подкрепя комплексната съдебна реформа, но тъжното е, че съдебна реформа е идеологема. Дончев много би се радвал да има в парламента консенсусно предложение за съдебна реформа, което може би да бъде подкрепено. Иван Гешев не се избира от парламента и не може да бъде сменен от парламента, каза още той.

Всяко добро направено предложение, направено от ПП и новото мнозинство в Народното събрание, може да бъде подкрепено от ГЕРБ/СДС.

Десислава Атанасова повтори тезата си за конструктивната, знаеща и можеща опозиция, която ще бъдат в 47-то Народно събрание, която поясни, че критиката също е форма на помощ към новата власт. ГЕРБ/СДС длъжни да бъдат силна, знаеща и изискваща опозиция. Атанасова отново потвърди, че добрите оценки, които се дават на служебното правителство са прибързани и не се доближават до неговата оптимистична оценка. Тя е притеснена от няколко акцента от последните действия на служебния кабинет — посегателство срещу медия, визирайке в. «Труд».

Репресиите през последните месеци били очевадни и ГЕРБ държи, ако има нарушения на изборния процес, да бъдат доказани в съда.

ГЕРБ/СДС ще осветява и ще посочва грешките на редовното правителство. Ако редовното правителство поиска съвет от нас, ще му го дадем, каза още Атанасова.

Симеон Янев, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments