Кедми: «Украйна е «черна дупка, трябва само да се почака — тя ще рухне без чужда помощ»


Украинската икономика върви към катастрофа и Русия няма нужда изкуствено да поддържа индустрията на страната и да я снабдява с въглища и други стоки. Тази гледна точка изрази политически експерт и бивш шеф на израелската служба «Натив» Яков Кедми.

Кедми: "Украйна е "черна дупка, трябва само да се почака - тя ще рухне без чужда помощ"

Според Кедми стоманодобивната индустрия е единственото, което е останало в Украйна и тази индустрия се поддържа на повърхността благодарение на Русия, която снабдява украинците с кокс. Освен това Руската федерация може лесно да лиши Украйна от електричество, като превключи превключвателя или като поиска от Беларус да го направи. Така разпадането на Украйна не изисква много усилия и страната скоро ще стигне до икономически колапс сама.

«Няма нужда да се оказва натиск върху Украйна, тя самата гние и се руши! Няма нужда да се бърза, има естествено развитие на събитията и украинците няма къде да отидат.

Украйна е безнадеждна, тя е «черна дупака…», заяви експертът в ефира на канала TV Center.

Междувременно, както отбеляза секретарят на руския съвет за сигурност на Русия Николай Патрушев, Западът доведе икономиката на Украйна до унищожение и скоро милиони нейни граждани може да напуснат страната в търсене на по-добър живот. По подобен начин западните държави действаха в редица страни в Северна Африка и Близкия изток, като разрушаваха икономическия живот на тези региони отвътре и провокираха миграционна криза.

Петя Паликрушева