Британски външен министър: Ще се изправя срещу Русия!

Британският външен министър Елизабет Тръс в статията си за Daily Mail обяви намерението си да се изправи срещу Русия. Тя добави, че в момента Лондон и неговите съюзници от НАТО ясно дават да се разбере, че „всяко руско нахлуване в Украйна би било сериозна стратегическа грешка“. Според нея Обединеното кралство обединява своите партньори по света, „за да оспори безотговорното и дестабилизиращо поведение на Русия“.

Британски външен министър: Ще се изправя срещу Русия!

„Ние защитаваме и поставяме границите на свободата по целия свят.

Ето защо се гордея с нашите войници, които вършат страхотна работа в страни като Естония, където се присъединих към тях вчера, под знамето на свободата и демокрацията“, започва статията си британският външен министър Елизабет Тръс за Daily Mail.

Освен всичко друго, тя пише, че Великобритания, заедно със своите съюзници от НАТО, „дава да се разбере, че всяка руска инвазия в Украйна би била сериозна стратегическа грешка“.

Според нея Лондон е готов да използва всички дипломатически и икономически лостове, с които разполага, за да избегне подобен изход.

„Не можем и няма да гледаме в другата посока, докато Русия струпва войски на границата с Украйна и извършва подривни дейности срещу съседите си като Грузия“, предупреди Трас.

Петя Паликрушева