Лидерът на босненските сърби: Когато отивам при Путин, той винаги ми казва «Как мога да помогна?»

Лидерът на босненските сърби и член на Президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик заяви в интервю за The Guardian, че акот бъдат наложени санкци от западните страни, помощта ще дойде от Москва и Пекин. Той добави също, че намаляването на финансирането от ЕС ще го принуди да приеме помощ от Китай.

Лидерът на босненските сърби: Когато отивам при Путин, той винаги ми казва "Как мога да помогна?"

„Когато отивам при Путин, нямам никакви искания“, казва Додик. — Путин само казва: «Как мога да помогна?» Каквото и да съм обсъждал с него, никога не съм бил измамен. Не знам на какво друго да базирам доверието си, ако не на това.

В случая с (китайския лидер, бел.ред.) Си Дзинпин, последният също казва: „Ако мога да ти помогна с нещо, ще го направя“.

В същото време лидерът на босненските сърби заяви, че все още иска страната да се присъедини към ЕС, въпреки многократните откази от страни като Франция и Холандия.

Според The ​​Guardian през последните седмици Додик е бил широко осъждан за декларираното си намерение да изтегли сръбската част от Босна и Херцеговина от държавните структури, включително от разузнаването и армията, и да създаде свои собствени сръбски сили, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments