Guardian: «Какво имаше предвид?» — Немците са озадачени от избора на прощалната песен на Меркел

Избраната от Ангела Меркел музика за прощалната церемония от поста канцлер накара германците да се запитат дали я познават толкова добре, пише британският вестник The Guardian. Особено оживени дискусии предизвика песента на пънк рок певицата Нина Хаген, която придоби популярност в Източна Германия през 70-те години на миналия век: ако по-рано композицията се възприемаше като скрита критика към социалистическата република, сега в нея видяха опит на Меркел да упреква колегите си мъже, че не вършат добре работата си.

Изборът на музика на Ангела Меркел за церемонията по оттеглянето й е изненадващ, пише британският вестник The Guardian.

Guardian: "Какво имаше предвид?" - Немците са озадачени от избора на прощалната песен на Меркел

Ангела Меркел накара германците да се чудят колко добре познават канцлера, който ги управляваше 16 години, когато избра песента на пънк рок певицата Нина Хаген за саундтрак за церемонията по оттеглянето й от поста.

Очаква се социалдемократическият наследник на Меркел Олаф Шолц да положи клетва като канцлер следващата седмица. Що се отнася до самата Меркел, в четвъртък вечерта в двора пред Министерството на отбраната ще се състои традиционна военна церемония на сбогуване, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева