Проф. Румен Гечев: Има съгласие за разпределянето на постовете в бъдещия кабинет

Продължават преговорите за  съставяне на правителство с мандата на партията «Продължаваме промяната». Днес формациите трябва да представят своите бележки по постигнатите договорености в секторите «Туризъм» и «Електронно управление».

До края на седмицата трябва да е готово коалиционното споразумение с подробно разписани управленски приоритети. То ще бъде предложено за  подпис от лидерите на формациите, поканени за участие в управлението. Това са БСП, «Има такъв народ» и «Демократична България».

Вчера депутатът от социалистическата партия проф. Румен Гечев обяви, че има постигнато съгласие за разпределянето на постовете в бъдещия кабинет:

«Умува се сега дали ще има министерство на иновациите или ще бъде към министерство на икономиката. Ако има такова министерство, то евентуално може да промени. Така че — отворено е, но това ще е в основни линии структурата.

Поне няма противоречие, аз говорих с колеги от другите групи. Това е справедлив подход. Според гласовете на избирателите, броя на депутатските места се сформира съотношението. 8:4:3:2 е това, което се получава от изчислението на тежестта на партиите в парламента.»

До този момент изявлението на Румен Гечев не е коментирано от лидерите на четирите формации.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments