The Washington Times: Репутацията на Байдън е опетнена заради «бизнеса» в Украйна

Репутацията на Джо Байдън беше сериозно накърнена след скандалните разкрития за дейността на сина му Хънтър, пише The Washington Times. Авторът на статията призовава за започване на разследване срещу Байдън, когото мнозина обвиняват в корупция. Резултатите от него могат напълно да променят политическата атмосфера в САЩ в навечерието на изборите през 2022 и 2024 г., отбелязва той.

Превод от The Washington Times, САЩ:

The Washington Times: Репутацията на Байдън е опетнена заради "бизнеса" в Украйна

Докато търговските начинания на Хънтър Байдън в Украйна и Китай не бъдат професионално и честно разследвани, почтеността и откритостта на администрацията на баща му ще бъдат под въпрос.

Подобна опетнена репутация ще продължи да пречи на администрацията на Байдън да защитава националните интереси на Америка в свят, пълен с геостратегически предизвикателства. Малко вероятно е Министерството на правосъдието на Джо Байдън да разследва честно действията на сина на президента и затова Конгресът ще трябва да прочисти тези авгиеви обори.

Конгресът на САЩ не разследва бизнес инициативите на Хънтър, неговата компютърна информация и връзките му с Байдън по време на мандата му като вицепрезидент. Данните от хард диска на Хънтър разкриха как името на баща му му е помогнало да установи бизнес контакти в най-корумпираните столици.

От този компютър научихме, че Хънтър Байдън е използвал името на баща си, който по това време е бил вицепрезидент на Обама, за да популяризира бизнеса си. Хънтър стана член на борда на директорите на украинската петролна и газова корпорация Burisma и получи милиони долари от нея.

Миналата година сенатор Чък Грасли от Айова, който е председател на финансовата комисия, и сенатор Рон Джонсън от Уисконсин, който председателства комисията по вътрешна сигурност и държавните въпроси, публикуваха сериозен доклад, който налага допълнително разследване.

В доклада се казва:

«През 2016 г. главният прокурор на Украйна Виктор Шокин разследва случая на Burisma и нейния собственик Николай Злочевски. По това време Хънтър Байдън е продължи да работи в борда на директорите на тази компания.»

Според съобщения в медиите тогавашният вицепрезидент Байдън е „заплашил да изтегли 1 милиард щатски долара гаранции по заеми от МВФ, ако украинското ръководство не уволни Шокин“.

По време на телефонен разговор президентът Петро Порошенко е обещал на Байдън да уволни Шокин. След това украинският парламент освободи Шокин. На 1 май 2019 г., тоест почти година и половина след появата на доклада на Сената, New York Times съобщи:

„През декември 2015 г. Байдън с ултиматум е поискал украинският президент да уволни Шокин, заявявайки, че в противен случай Съединените щати биха оттеглили своите гаранции за заем от 1 милиард долара. Парламентът гласува за оставката на Шокин.

В крайна сметка разследванията на Камарата на представителите и Сената срещу Доналд Тръмп бяха приключени. Но те накараха президента да бъде политически линчуван и, в съчетание с икономическия спад, дължащ се на covid-19, допринесоха за изборното му поражение.

Изглежда, че Хънтър Байдън не е научил нищо, когато е продал мазнината си на търг за половин милион долара. Всъщност, като и баща му. Време е да се разследват твърдения за корупция до 2008 г. чрез безпристрастна, двупартийна комисия, назначена от Конгреса. Или, въз основа на наличната информация, главният прокурор Мерик Гарланд трябва да назначи специален адвокат, който да разследва дейността на сина на президента Байдън и всички въпроси, които могат да възникнат по време на разследването.

Източник: https://www.washingtontimes.com/news/2021/nov/23/if-gop-wins-in-2022-they-must-investigate-biden-fa/

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments