Welt: Наплив от хора за бустер ваксина, рекордни жертви в Германия


Броят на жертвите от коронавируса в Германия надхвърли 100 хиляди, според Welt. Цялата здравна система работи до предела на възможностите си: центровете за ваксинация не могат да се справят с наплива от хора, които искат да получат бустер ваксина, някои федерални щати започват да транспортират пациенти до други региони и сортирането постепенно се превръща в реалност. Сривът обаче не е далеч и в други области: в Саксония, поради високата заболеваемост сред служителите, полицията вече не може да следи за спазването на ограничителните мерки.

Welt: Наплив от хора за бустер ваксина, рекордни жертви в Германия

Току-що ни информираха, че Германия е прекрачила прага от 100 000 смъртни случая. Междувременно броят на заразените продължава да расте. А това поставя здравната ни система в изключително тежко положение. Болниците са претоварени, а центровете за ваксинация се борят да се справят с наплива от хора, търсещи бустерни ваксини.

В Лайпциг първите на опашката за ваксинации получават отказ. Някои чакаха на студа по четири часа. Този център за ваксинация работи до краен предел, както много други в Германия. Това предизвиква отчаяние, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments