Times: Великобритания ще прехвърли стотици единици военна техника на Германия „в случай на война с Русия“

Като част от най-голямата трансформация на британската армия от две десетилетия, Лондон премества част от войските си в Германия, според Times. Там ще бъде създадена нова военна база, оборудвана с модернизирани танкове, бронетранспортьори и дронове. Оборудването може да се използва в операции в цяла Европа, включително в Естония и Полша. Това трябва да увеличи мобилността на британските войски „в случай на война с Русия“.

Times: Великобритания ще прехвърли стотици единици военна техника на Германия „в случай на война с Русия“
Великобритания ще прехвърли стотици единици военна техника на Германия „в случай на война с Русия“, пише Times. Като част от най-голямата трансформация на армията от две десетилетия, Лондон ще създаде там една от трите си нови военни бази. Другите две ще бъдат разположени намират в Кения и Оман.

Генерал-лейтенант Ралф Ууддис, командир на сухопътните войски, заяви, че съоръженията ще позволят на армията да се „движи по-бързо“ и „да бъде готова за разгръщане, ако е необходимо“.

„Поставям специален акцент върху Германия, където ще прехвърлим значителен брой от нашите бронирани машини, за да можем да се движим по-бързо, ако се наложи някъде по сухопътната част на континента“, подчерта той.

Освен това този подход улеснява транспортирането на останалата част от контингента през Ламанша, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments