ВМРО-ДПМНЕ поиска незабавната оставка на двама министри заради автобусната катастрофа на АМ «Струма»

Най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска незабавната оставка на двама министри заради автобусната катастрофа на АМ «Струма». Това предаде БНР.

ВМРО-ДПМНЕ поиска незабавната оставка на двама министри заради автобусната катастрофа на АМ "Струма"

«Поради системната корупция загинаха 44-ма граждани. Вътрешният министър Оливер Спасовски и този на транспорта Благой Бочварски трябва да подадат оставка», се казва в съобщението от партията.

«Автобусът на «Беса транс» не е притежавал необходимата документация, а е минал през митнически, полицейски и граничен контрол.

Той е допуснат да извършва международен транспорт многократно, а не един път.

В същото време Оливер Спасовски и Благой Бочваровски не чувстват никаква вина», посочват от ВМРО-ДПМНЕ и подчертават, че «някой трябва да понесе отговорността».

По-рано стана ясно, че правителството на Република Северна Македония е сформирало работна група, която да координира транспортирането на ранените при катастрофата на АМ «Струма» в България и на тленните останките на жертвите. Работната група ще бъде водена от министъра на външните работи Буяр Османи и ще включва още министъра на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министъра на труда и социалната политика Ягода Шахпаска и министъра на здравеопазването Венко Филипче.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments